Koszyk:

pusty - 0,00 zł
Nie masz produktów w koszyku.

Nóż do steków (12 cm) CHROMA Type 301

Kod produktu: P15

269,00 zł
LUB

Czas wysyłki: do 24 h

Krótki opis

• Nóż z serii 301 zaprojektowany przez Ferdinanda A. Porche.
• Dedykowany do steków i innych mięsnych potraw.
• Ostrze o długości 12 cm wykonane z japońskiej stali nierdzewnej.
• Spójne łączenie między ostrzem, a rękojeścią.
• Ergonomiczna rękojeść ułatwiająca krojenie.

Szczegóły

KORZYŚCI:

• Ostrze o długości 12 cm, dedykowane do krojenia porcji mięs, steków, pieczeni itp.
Wyjątkowo twarde ostrze (58 (+-1) - wykonany z najwyższej jakości, niskowęglowej, japońskiej stali nierdzewnej.
• Płynne przejście między ostrzem, a rękojeścią zapobiega zaleganiu drobin pożywienia w szczelinach - jest higiniczne i ułatwia mycie.
• Słynne wzornictwo - nóż został zaprojektowany przez Ferdinanda Alexandra „Butzi” Porschev wspólnie z cenionym szefem kuchni Jörg Wörtherem.
• Rękojeść dopasowana do kształtu dłoni zapewnia bezpieczeństwo podczas krojenia. 

 

 

Noże Type 301 CHROMA zostały zaprojektowane przez słynnego projektanta Ferdynanda Alexandra Porsche (twórce projektów kultowych modeli samochodów Porsche 911 oraz Porsche 904) wspólnie z wybitnym szefem kuchni Jörg Wörtherem. Mają charakterystyczny rzut w kształcie trójkąta oraz brak widocznego łączenia między ostrzem, a rękojeściom. W tym miejscu zainstalowano metalowa „perłę”, która zaznacza koniec uchwytu, dbając o bezpieczeństwo użytkownika i umożliwiając mu dobre kontrolowanie noża podczas pracy. Perła jest znakiem rozpoznawczym kolekcji. "Bezszwowy" sposób łączenia chroni przed zaleganiem zabrudzeń w szczelinach, dzięki czemu nóż jest higieniczny i bezpieczny przy kontakcie z żywnością.

 

Zalety noży Type 301 CHROMA:
- użycie nowoczesnych materiałów do produkcji,
- połączenie tradycji rzemiosła z zaawansowaną technologią,
- nowoczesny, ale ergonomiczny uchwyt,
- niewidoczne łączenie, wpływające na bardziej higieniczne użytkowanie noża (resztki nie zbierają się w łączeniu),
- specjalna metoda szlifowania – nóż jest bardziej i dłużej ostry,
- polecany przez słynnych kucharzy,
- nagradzany na wystawach oraz wystawiany w wiedeńskim Muzeum Sztuki Nowoczesnej oraz nowojorskim muzeum MoMA.

Jak pielęgnować noże japońskie?
1.    Nie myć w zmywarce – czyścić ręcznie i wycierać do sucha.
2.    Regularnie ostrzyć nóż – najlepiej na kamieniach ceramicznych (zalecane co 6 miesięcy).
3.    Przechowywać w bloku lub etui.
4.    Używać na drewnianych lub plastikowych deskach do krojenia.
5.    Nie używać do przecinania mrożonek, kości.

Informacje dodatkowe

Kod kreskowy 5019311914703
Producent CHROMA
Kolor srebrny
Materiał stal japońska, stal nierdzewna
Wymiary długość ostrza: 12 cm
Gwarancja 2 lata
Dodatkowe informacje Twardość w skali Rockwella HR: 58 (+-1); Zaprojektowany przez F.A. Porsche; Rękojeść wykonano ze stali nierdzewnej 18/10, a ostrze ze stali japońskiej 301.

Bądź na bieżąco z naszą ofertą i otrzymaj 5% RABATU NA WSZYSTKO

Zapoznaj się z polityką prywatności

  • TrustedShops
  • Opineo
  • Gazela