URODZINOWY RABAT 22% DO 19.03!
W dniach 16-19.03 z kodem 11URODZINY masz -22% na nieprzecenione produkty (zamówienia od 100 zł). Zniżka nie obejmuje dostawy.

 

Kod wpisz w koszyku -> ZACZNIJ TAŃSZE ZAKUPY

 

Akcesoria do sushi

1 elementu

na stronę

1 elementu

na stronę

3 kroki do pysznego, domowego sushi

Jeśli jesteś fanem sushi i jadłeś je już w niejednej restauracji, najwyższy czas przygotować je samodzielnie! Jak zrobić to poprawnie? Poznaj kilka wskazówek, które ułatwią to zadanie. 

#1 Przygotowanie ryżu

Odmierzony wcześniej ryż porządnie wypłucz w sitku. Następnie przesyp go do dużego garnka, zalej zimną wodą i ostrożnie przeczesz palcami. Zadanie powtórz co najmniej kilka razy, aż płyn przestanie być mętny. Później zalany ryż odstaw na 20 minut, aż nabierze mlecznego koloru. Następnie odcedź ziarenka, wlej czystą wodę i doprowadź ją do wrzenia. Po 15 minutach gotowania pod przykrywką na najmniejszym ogniu wyłącz kuchenkę, ale garnek zostaw na swoim miejscu jeszcze przez 15 minut. Ryż powinien wchłonąć całą wodę. W międzyczasie przygotuj zaprawę. Wszystkie potrzebne składniki wymieszaj w małym rondelku na niewielkim ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Masę dodaj do ugotowanego ryżu – całość odstaw do całkowitego wystygnięcia.

#2 Przygotowanie składników

Wszystkie składniki dokładnie umyj i pokrój na odpowiednio cienkie paseczki – jedynie paluszki krabowe zawiń w całości.

#3 Rolowanie

Przygotuj matę bambusową, miseczkę z roztworem wody i octu ryżowego do maczania palców. Bambus owiń folią spożywczą, następnie połóż arkusz nori, a potem cienkie paski ryżu. Gdy ziarenka przyklejają się do palców, dłonie zmocz w misce. 

Szukasz akcesoriów do sushi, które ułatwią Ci przygotowanie Twojej ulubionej potrawy? Zajrzyj do sklepu internetowego Premium Home – znajdziesz tam wszystkie potrzebne gadżety. Serdecznie zapraszamy do zakupów!