URODZINOWY RABAT 22% DO 19.03!
W dniach 16-19.03 z kodem 11URODZINY masz -22% na nieprzecenione produkty (zamówienia od 100 zł). Zniżka nie obejmuje dostawy.

 

Kod wpisz w koszyku -> ZACZNIJ TAŃSZE ZAKUPY

 

Akcesoria do owoców morza i ryb

Produkty 10

na stronę
  1. Nożyce do owoców morza Good Grips Oxo -10%

    Nożyce do owoców morza Good Grips Oxo

    Cena promocyjna 89,00  zł Regular Price 99,00  zł
  2. Szczypce do skorupiaków Drosselmeyer -35%

    Szczypce do skorupiaków Drosselmeyer

    Cena promocyjna 169,00  zł Regular Price 259,00  zł
  3. Patelnia do ryb Kuchenprofi -12%

    Patelnia do ryb Kuchenprofi

    Cena promocyjna 387,11  zł Regular Price 439,90  zł
  4. Skrobak do ryb Küchenprofi
  5. Pęseta do ości ryb Küchenprofi -12%

    Pęseta do ości ryb Küchenprofi

    Cena promocyjna 35,11  zł Regular Price 39,90  zł

Produkty 10

na stronę

Dlaczego warto jeść owoce morza? 

Owoce morza są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Sami nie jesteśmy w stanie wytworzyć tych cennych związków – dlatego jedynym sposobem jest dostarczanie ich wraz z pożywieniem. Skorupiaki czy krewetki zawierają w sobie również mikroelementy, takie jak jod, fluor czy witaminy z grupy B. Są lekkostrawne i niskokaloryczne, a przy odpowiednim przygotowaniu bardzo dobrze smakują.

W jaki sposób jeść owoce morza?

Sposób jedzenia owoców morza zależy od ich rodzaju. Chcesz spróbować ostryg, homara, małż, a może krewetek? Sprawdź, jak to poprawnie zrobić!

  • Ostrygi serwuje się na surowo z dodatkiem cytryny – aby zjeść ten morski przysmak, należy najpierw oddzielić jego wnętrze od niejadalnej muszli. Jeśli ostryga jest zamknięta, wsadź pomiędzy muszle ostrą część noża i podważ zetknięte powierzchnie. W sklepie Bazylia.pl znajdziesz sztućce do takich delikatnych operacji.

  • Przy jedzeniu homara oraz raka najważniejszy jest odpowiedni sprzęt – wyprofilowane kleszcze, którymi oddzielisz szczypce od reszty skorupiaka. W nich znajduje się najsmaczniejsze mięso – rozdrobnione kawałki zjesz za pomocą długiego widelca. 

  • Małże (lub omułki) w zależności od okazji zjesz gołymi rękami lub za pomocą widelca – aby oddzielić muszlę od jadalnej części użyj małego nożyka. 

  • Krewetki są podawane w różny sposób – często pełnią funkcję przystawki oraz dania głównego. Jedz je palcami, wcześniej pozbywając się pancerza. Jego twarde cząstki oddziel widelcem lub nożykiem.  

Szukasz akcesoriów do jedzenia owoców morza? Sprawdź ofertę sklepu Bazylia.pl – serdecznie zapraszamy do zakupów.