Grillowanie
-
-
Pistolet do sosów Condiment Gun Mustard
Normalna cena: 69,90 zł
Cena promocyjna: 51,00 zł
-
Półmisek L z miejscem na szpikulce do szaszłyków BBQ Passion Villeroy & Boch
Produkt aktualnie niedostępny
169,00 zł
-
Stojak na miseczki do sosów (5 elem.) BBQ Passion Villeroy & Boch
Produkt aktualnie niedostępny
289,00 zł -
-
-
-
Torba na butelki (czarna) Reisenthel
Normalna cena: 69,00 zł
Cena promocyjna: 64,99 zł
-
-
Torba na butelki w grochy (pomarańczowa) Reisenthel
Normalna cena: 59,00 zł
Cena promocyjna: 55,99 zł
-
-
Widelec do mięsa CHROMA Type 301
Normalna cena: 339,00 zł
Cena promocyjna: 301,99 zł
Jak zostać mistrzem grillowania? 5 rzeczy, o których powinieneś wiedzieć
Niezależnie od tego, z kim rywalizujesz o ten tytuł, przed tą drugą osobą zawsze powinieneś być parę kroków do przodu. Właśnie dlatego warto dokształcić się w dziedzinie grillowania, jeszcze zanim staniesz w szranki z kolegą lub szwagrem. Co powinieneś wiedzieć o grillowaniu, aby nie mieć sobie równych? Przeczytaj i sprawdź.
#1 Do grillowania na tradycyjnym grillu używaj tylko węgla drzewnego z bambusa lub łupin kokosa. Przede wszystkim dlatego, że dłużej trzyma ciepło, a więc jest efektywniejszy. Poza tym, spala się praktycznie cały, dzięki czemu nie musisz wyrzucać popiołu.
#2 Jak najlepiej rozpalić grilla? Przy użyciu podpałki, która została specjalnie do tego stworzona. Pamiętaj, aby zapoznać się z etykietą, w której producent sugeruje jej prawidłowe użycie. Nie warto zachowywać się tak, jakbyś pozjadał wszystkie rozumy. Zgodne z instrukcją rozpalenie podpałki gwarantuje przygotowanie nie tylko smacznych, ale również zdrowych potraw.
#3 Dużego płomienia wystrzegaj się jak ognia!