Nóż do ciast i pieczywa CHROMA Type 301
Obecna cena jest najniższą (od 30 dni).
Nóż do ciast i pieczywa jest idealny do krojenia różnego rodzaju wypieków oraz chleba. Posiada ząbkowane ostrze zwężające się ku końcowi, dzięki czemu doskonale zagłębia się w ciasta np. z polewami, a także kroi nawet miękkie pieczywo, nie zgniatając gotowych kromek.
Noże Type 301 CHROMA zostały zaprojektowane przez projektanta Ferdynanda Porsche i charakteryzują się niezwykłą formą, która oglądana z boku wygląda jak samo ostrze bez rękojeści. To jednak złudzenie: nóż jest tak zaprojektowany, że ostrze jest stopione z rączką w sposób niewidoczny, a rączka ma kształt trapezu. Wykonano ją ze stali nierdzewnej 18/10, a ostrze ze stali japońskiej 301. Na miejscu łączenia znajduje się „perełka”, która zaznacza koniec uchwytu.
Zalety noży Type 301 CHROMA:
- użycie nowoczesnych materiałów do produkcji,
- połączenie tradycji rzemiosła z zaawansowaną technologią,
- nowoczesny, ale ergonomiczny uchwyt,
- niewidoczne łączenie, wpływające na bardziej higieniczne użytkowanie noża (resztki nie zbierają się w łączeniu),
- specjalna metoda szlifowania – nóż jest bardziej i dłużej ostry,
- polecany przez słynnych kucharzy,
- nagradzany na wystawach oraz wystawiany w wiedeńskim Muzeum Sztuki Nowoczesnej oraz nowojorskim muzeum MoMA.
Jak pielęgnować noże japońskie?
1. Nie myć w zmywarce – czyścić ręcznie i wycierać do sucha.
2. Regularnie ostrzyć nóż – najlepiej na kamieniach ceramicznych (zalecane co 6 miesięcy).
3. Przechowywać w bloku lub etui.
4. Używać na drewnianych lub plastikowych deskach do krojenia.
5. Nie używać do przecinania mrożonek, kości.
Kod produktu | P25 |
---|---|
Kod kreskowy | 4260089860049 |
Marka | CHROMA |
Kolekcja | CHROMA Type 301 |
Importer | FORMADE Michał Wrzesień, Marszałkowska 34/50, 00-554 Warszawa, [email protected] |
Kolor | srebrny |
Materiał | stal japońska, stal nierdzewna |
Wymiary | 25 cm |
Gwarancja | 2 lata |
outlet | Nie |