Nóż Santoku Eco Kyocera
Obecna cena jest najniższą (od 30 dni).
• Przeznaczony do wielu prac kuchennych.
• Ostry - ostrze wykonane z cyrkonu.
• Lekki - nadgarstek nie męczy się podczas krojenia.
• Przyjazny środowisku - uchwyt z biotworzywa, opakowania nadające się do recyklingu.
• Przeznaczony do wielu prac kuchennych.
• Ostry - ostrze wykonane z cyrkonu.
• Lekki - nadgarstek nie męczy się podczas krojenia.
• Przyjazny środowisku - uchwyt z biotworzywa, opakowania nadające się do recyklingu.
Nożem Santoku Eco Kyocera wykonasz wiele prac kuchennych. Nadaje się do krojenia, siekania i plastrowania. Szeroką klingą rozgnieciesz też ząbki czosnku.
Nóż posiada ostrze wykonane z cyrkonu - lekkiej ceramiki odpornej na zabrudzenia i nie wchodzącej w reakcje chemiczne np. z kwasami octowym czy foliowym (warzywa nie ciemnieją podczas krojenia).
Ostrze jest też elastyczne i długo zachowuje ostrość (ostrzone ręcznie).
Nóż Eco Kyocera wyposażony jest w ergonomicznie ukształtowany uchwyt z ekologicznego tworzywa sztucznego. Bioplastik powstał z trzciny cukrowej.
Przyjazne dla środowiska są również opakowania - papierowe pudełko oraz wytłoczka z tektury, które nadają się do recyklingu.
Nóż Santoku japońskiej marki należy myć ręcznie.
Eco Kyocera to linia, która powstała z myślą o ekologii - produkcja tworzyw z surowców roślinnych ogranicza wykorzystanie paliw kopalnianych m.in. ropy i redukuje wytwarzanie CO2.
Kod produktu | FK-140WH-BKBIO |
---|---|
Kod kreskowy | 4960664884070 |
Marka | Kyocera |
Kolekcja | Kyocera Eco |
Kolor | biały, czarny |
Producent | Kyocera Europe GmbH, Fritz-Mueller-Strasse 27, 73730 Esslingen, [email protected] |
Materiał | bioplastik, ceramika |
Wymiary | 14 cm (dł. ostrza) |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Gwarancja | 2 lata |
outlet | Nie |