Termometr cukierniczy Küchenprofi
Obecna cena jest najniższą (od 30 dni).
Termometr cukierniczy marki Küchenprofi przeznaczony jest do kontrolowania temperatury przygotowywanych słodyczy, dżemów i galaretek. Przyda się zwłaszcza do karmelu, tłuszczu do smażenia pączków czy przygotowania deserów. Właściwa temperatura pomoże np. przygotowywanym słodyczom wchłonąć mniej tłuszczu i ładnie się skarmelizować.
Termometr posiada skalę od 40° C do 200° C oraz uchwyt, który pozwoli zawiesić go na garnku. Rączka wykonana jest z nienagrzewającego się materiału, dlatego można go bezpiecznie wkładać do gorących słodyczy. W termometrze nie ma rtęci. Termometr należy myć ręcznie.
Uwagi dotyczące użytkowania:
1. Przed każdym użyciem należy umieścić termometr w gorącej wodzie, ogrzać, a dopiero potem zanurzać np. w tłuszczu.
2. Aby uzyskać dokładny wynik należy zanurzyć termometr do około 5 cm.
3. Trzymać pionowo i nie zanurzać całego termometru.
4. Nie skrobać resztek z powierzchni termometru.
Kod produktu | KU-1065702800 |
---|---|
Kod kreskowy | 4007371048392 |
Marka | Kuchenprofi |
Kolor | biały |
Producent | Küchenprofi GmbH, Höhscheider Weg 29, 42699 Solingen, Germany, [email protected] |
Materiał | szkło |
Wymiary | 30 x 5 cm |
Gwarancja | 2 lata |
outlet | Nie |